Τρίτη

"Είμαστε αυτοί με τους οποίους κάνουμε παρέα..."

Κοινωνιολόγοι από όλη τη γη, μετά από έρευνες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ευτυχία μας δεν εξαρτάται τόσο από προσωπικά κριτήρια και δεδομένα όσο από το κοινωνικό μας δίκτυο. Το γνωστό σε όλους μας "Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό" παραφράζεται πια και στη θέση του έχουμε το "Ευτυχείτε είναι μεταδοτικό". Και πραγματικά αυτό συμβαίνει. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό και κατεξοχήν μιμητικό ον. Οι φαινομενικά ατομικές συμπεριφορές μας είναι κατά βάθος προϊόν ενός παντοδύναμου κοινωνικολυ δικτύου που πλέκεται γύρω μας. Μη ταράζεστε όμως. Υπάρχει τρόπος να το ελέγξουμε. Εμείς σας παραθέτουμε 5 χρυσούς κανόνες. Δεν έχετε παρά να τους εφαρμόσετε:

1. Διαλέγετε προσεχτικά τους φίλους σας.
2. Επιλέξτε με ποιους από τους υπάρχοντες φίλους σας περνατε περισσότερο χρόνο. Για παράδειγμα κάντε πιο πολύ παρέα με όσους είναι κεφάτοι και αισιόδοξόί ή αποφύγετε τους "τηλεορασάκηδες".
3. Γραφτείτε σε έναν σύλλογο που έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του μια δραστηριότητα την οποία θα θέλατε να υιοθετήσετε (π.χ άθληση, υγιεινή διατροφή) και αναπτύξτε κοινωνικές συναναστροφές με τα άλλα μέλη του.
4. Όταν βρίσκεστε με ανθρώπους των οποίων την συναισθηματική κατάσταση ή τη συπεριφορά δεν θα θέλατε να υιοθετήσετε, προσπαθίστε να καταπνίξετε τη φυσική σας τάση να μιμηθείτε τις εκφράσεις του προσώπου ή τη στάση του σώματος τους.
5. Έχετε συνεχώς συνείδηση του ότι είστε ευάλωτοι στην κοινωνική επιρροή και να θυμάστε ότι το να είστε κοινωνικό ον είναι ουσιαστικά καλό.

Από το Βήμα Science

paizein.gr

paizein.gr
Παιδία Παίζειν

On Line Now !

Ενημέρωση των blogs....