Σάββατο

Auto Τρίτη

Auto Τρίτη
Δελτίο Τύπου
Crash Tests για πρώτη φορά στην Ελλάδα (20-09-09)
Ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκαν crash tests στη χώρα μας (στο πλαίσιο της εκδήλωσης εβδομάδας οδικής ασφάλειας) και η συγκεκριμένη ημερομηνία θα μείνει πλέον στην αυτοκινητιστική ιστορία της χώρας.
Στόχος των crash tests αυτών ήταν να ενημερωθούν οι χιλιάδες θεατές για τους κινδύνους που διατρέχουμε όταν δεν χρησιμοποιούμε τις ζώνες ασφαλείας, σε πραγματικές συνθήκες, ακόμη και με την «αθώα» φαινομενικά ταχύτητα των 50 χλμ/ώρα. Στα συγκεκριμένα crash tests χρησιμοποιήθηκαν οι γνωστές υπερσύγχρονες κούκλες (dummies) οι οποίες έφθασαν για το σκοπό αυτό από τη Γερμανία. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Διακομματικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας.
Κατά την κορύφωση των εκδηλώσεων, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, η DEKRA, ο κορυφαίος οργανισμός ασφάλειας στην Ευρώπη, πραγματοποίησε - μπροστά σε χιλιάδες θεατές - για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματικά crash test.
Δίπλα στην προσπάθεια του Auto Τρίτη ήταν το Mediterranean Cosmos,ο γερμανικός οργανισμός DEKRA, ειδικευμένοι στα crash test, το Ράδιο Θεσσαλονίκη, η BMW Ελλάς, η Emporiki Credicom, τα ελαστικά Continental, η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου, η εταιρεία λιπαντικών Top System, οι μεσίτες ασφαλειών Infotrust, τα νέα κέντρα τεχνικού ελέγχου Auteco, η AUTOonline ειδικευμένη σε δημοπρασίες οχημάτων, οι εφημερίδες Αγγελιοφόρος και Αγγελιοφόρος της Κυριακής.

*Υποστηρικτές της προσπάθειας ήταν τα ξενοδοχεία Hyatt Regency, Pepsi company, τα ζαχαροπλαστεία Plaisir, η Eurosecurity και η Expert.

Ιωάννα Μπούση
Τμήμα Επικοινωνίας
Motor Press Hellas A.E.
Lefkis 132, 14568 Kryoneri
Tel.: 210-6262425 Fax.: 210-6262315
E-mail: I_bousi@motorpress.gr

paizein.gr

paizein.gr
Παιδία Παίζειν

On Line Now !

Ενημέρωση των blogs....