Τετάρτη

Οι Έλληνες θα ταξιδεύουν στις ΗΠΑ με το Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων (Βίζας).

vitsas@


http://southdakotapolitics.blogs.com/south_dakota_politics/images/american_flag_1.jpghttp://www.seranobakery.com/website/images/Greek%20Flag%20cropped.gif

Οι Έλληνες θα ταξιδεύουν στις ΗΠΑ με το Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων (Βίζας).
Ηλεκτρονική αίτηση: Τέλος στην αναμονή για βίζα!

Το νέο σύστημα θα ισχύσει μετά το Πάσχα.
Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σπουδαία νέα! Η Ελλάδα ανήκει πλέον στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων [Βίζας]. Τί ακριβώς σημαίνει αυτό για αυτούς που ταξιδεύουν; Όπως για όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων, οι Έλληνες πρέπει να κάνουν κάποιες ενέργειες πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική.

· Τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρησή σας, θα πρέπει να υποβάλλετε μια ηλεκτρονική αίτηση στην ακόλουθη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov. Θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα για την Ηλεκτρονική Έγκριση Ταξιδίου (γνωστή με το Αγγλικό ακρωνύμιο ESTA) ώστε να λάβετε την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι σας έχει δοθεί η ESTA. Τυπώστε την έγκριση ESTA που θα λάβετε, σημειώστε τον αριθμό και προσκομίστε και τα δύο μαζί σας στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

· Το Πρόγραμμα Κατάργησης της Βίζας ισχύει μόνο για άτομα με έγκυρο Ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

· Η εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια από τα οποία δεν προκύπτει αμοιβή (σε αντικατάσταση της βίζας B1/B2) και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 ημέρες. Έχει ισχύ 2 ετών.

· Εάν η αίτηση χορήγησης ESTA δεν εγκριθεί ή δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις, μπορείτε παρά ταύτα να κάνετε αίτηση για χορήγηση βίζας στην Πρεσβεία. Αν έχετε ήδη βίζα σε ισχύ, δεν χρειάζεστε την ESTA.

· Σημειωτέον ότι, όπως και στην περίπτωση της βίζας, η έγκριση της ESTA δεν σας εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ. Η απόφαση εισόδου στις ΗΠΑ πάντοτε λαμβάνεται από τον/την αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνίων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ στο σταθμό εισόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας (http://athens.usembassy.gov) ή την ιστοσελίδα www.travel.state.gov για τους συνδέσμους στο DHS και στο ESTA. Οι γραμμές εξυπηρέτησης είναι οι ακόλουθες: Γραμμή OTE: 901-123-0730, Vodafone: 901-694-6313, Cosmote: 901-200-6313, WIND: 901-160-6313.

paizein.gr

paizein.gr
Παιδία Παίζειν

On Line Now !

Ενημέρωση των blogs....