Τρίτη

Fwd: TO XAMOGELO TOU PAIDIOU STIN EUROPAIKI OMOSPONDIA MISSING CHILDREN EUROPE.

Από: To Xamogelo tou Paidiou <hamogelo.newsletter@gmail.com>
Ημερομηνία: 30 Μαρτίου 2010 10:32 μ.μ.
Θέμα: TO XAMOGELO TOU PAIDIOU STIN EUROPAIKI OMOSPONDIA MISSING CHILDREN EUROPE.
Προς: info@



«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

(MCE, Missing Children Europe)

Eνώ η Ελλάδα δίνει τη μάχη της για την οικονομία, μία άλλη Ελλάδα με εκπρόσωπο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», δίνει τον αγώνα της - κόντρα στους καιρούς - για

την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών του και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (MCE), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010 στη Σύγκλιση Μελών Διοικητικού Συμβουλίου και στη Γενική Συνέλευση της MCE (Missing Children Europe).

Mε την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης ανακοινώθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Missing Children Europe» βραβεύθηκε από την Ευρωβουλή ως ο καλύτερος ενιαίος φορέας για την εκπροσώπηση και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ευρώπη, για το έτος 2009.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης των Μελών ΔΣ και της Γενικής Συνέλευσης, διαπιστώθηκε ότι τα φαινόμενα εξαφάνισης και εκμετάλλευσης ανηλίκων αυξάνονται δραματικά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (ανήλικοι – θύματα διαδικτύου, εκμετάλλευσης, ασυνόδευτα παιδιά κά), με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να δέχεται πολύ έντονες πιέσεις για την ένταξη νέων μελών – οργανισμών σε αυτή.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των φαινομένων που αφορούν στα παιδιά, αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση Τριμελούς Επιτροπής Αξιολόγησης υποβολής προτάσεων οργανισμών προς ένταξη στην Ομοσπονδία. Σε αυτή θα προΐσταται «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως Οργανισμός με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα ενεργοποίησης του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης και απαγωγής ανηλίκων (Amber Alert Hellas). Άλλωστε, μέσα στα δεκαπέντε χρόνια δράσης του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει χειριστεί εκατοντάδες περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων και έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς φορείς για την άμεση ανιμετώπισή τους.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα - ως η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που χειρίζεται σύστημα Child Alert, υλοποιεί παράλληλα μέσω του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το Ευρωπαϊκό Σύστημα Αυτοματοποίησης (European Child Alert Automated System) σε συνεργασία με φορείς Κύπρου, Πορτογαλίας και Ιταλίας.

Τέλος, κατά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης της MCE, ανακοινώθηκαν τα επόμενα βήματα και εργασίες, όπως η θέσπιση ενιαίων κριτηρίων για την ενεργοποίηση του συστήματος Amber Alert και η ενίσχυση της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο info@hamogelo.gr

smart home

paizein.gr

paizein.gr
Παιδία Παίζειν

On Line Now !

Ενημέρωση των blogs....