Τετάρτη

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ - INTERNET ADULT'S GREEK CORSES

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΩΣ

Αγαπητοί φίλοι της Ελληνικής Γλώσσας.Μετά την απόφαση του ελληνικού υπουργείου παιδείας να κλείσει πολλά από τα σχολεία του εξωτερικού,(λόγω περικοπών), ειδικά τα τμήματα ελληνικών για ενήλικες ελληνικής καταγωγής και φιλλελήνων που παρακολουθούσαν μαθήματα ελληνικών, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό στο θέμα αυτό.Επίσης πολλοί άνθρωποι έχοντας ήδη πολλές υποχρεώσεις (εργασία, οικογένεια, μετακίνηση κλπ),δεν μπορούν να παρακολοθήσουν κάποιο ανάλογο τμήμα, ενώ η διδασκαλία στο σπίτι μέσω Ίντερνετ, θα ήταν μια μεγάλη εξυπηρέτηση.

Στο σκεπτικό αυτό δημιούργήθηκε η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ εξ΄αποστάσεως, βασισμένη στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο της επάρκειας των Ελληνικών, με τρία επίπεδα γλωσσομάθειας, που πιστοποιείται κάθε χρόνο από εξεταστική επιτροπή του Υπουργείου παιδείας. Αυτό για όποιους ενήλικες επιθυμούν ανάλογη πιστοποίηση των Ελληνικών, ή απλά για τη δική τους βελτίωση της Ελληνικής Γλώσσας, από απλά γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα, μέχρι αναλύσεις λογοτεχνικών κειμένων.

Τα μαθήματα θα γίνονται μέσω SKYPE, με οπτική επαφή, ακουστική και διαλεκτική κειμένων, καθώς και παραγωγή γραπτού Λόγου με άμεση βοήθεια, διόρθωση και συμβουλευτική, σε ζωντανό χρόνο, ένας προς έναν (Μέθοδος Αριστοτέλη, ένας δάσκαλος-ένας μαθητής).

Τα μαθήματα είναι σε δύο εξάμηνα τμήματα (Οκτώβριος - Μάρτιος) και (Μάρτιος- Αύγουστος). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο email : dimimantes-9@yahoo.gr Τα μαθήματα και οι εγγραφές ήδη άρχισαν.

ARISTOTELE'S ACADEMY GREEK CORSES

INTERNET GREEK CORSES for students with greek or forein (over seas) origin. Mr Dimitrios Mantes Greek School teacher - Ethnic School teacher, developed a greek curriculum corses for adults who interested to learn, write and speak modern Greek. Lessons will be available throu Skype, live convertation,writing and consulting comments.

More information -enrolments: dimimantes_9@yahoo.gr

Με εκτίμηση! Sincerely yours!

Δημήτριος Μαντές Dimitrios Mantes

Δάσκαλος Ελληνικής Γλώσσας

Ethnic- Modern greek school teacher

Αριστοτέλης ο Μέγας Διδάσκαλος.
Aristoeles,teacher of Alexander the Great!

Τρίτη

Οδηγός για εργαζομένους, ανέργους και επιχειρήσεις

Φρένο στην ανεργία από τον ΟΑΕΔ με 17 νέα προγράμματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης

Υψους 2,3 δισ. ευρώ θα είναι τα 17 προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να τεθεί ένα ανάχωμα στην έκρηξη της ανεργίας η οποία προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας θα υπερβεί το 2011 το 20% (1 εκατομμύριο άνθρωποι θα βρεθούν χωρίς δουλειά), φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της πεντηκονταετίας. Τονίζεται ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού εκτιμάται ότι το ποσοστό της ανεργίας το 2010 θα ανέλθει σε 11,6%- από 9,5% το 2009- εκτίμηση που θεωρείται σχετικά αισιόδοξη, δεδομένου ότι κατά το β΄ τρίμηνο εφέτος η ανεργία είχε ανέλθει σε 11,8%. Για τα επόμενα έτη, το προσχέδιο προβλέπει επιδείνωση της κατάστασης, με την ανεργία να ανέρχεται σε 14,5% το 2011, σε 15% το 2012 και σε 14,6% το 2013.

συνέχεια: ... www.tanea.gr

Σάββατο

Ελάτε να ζήσουμε.


Λύπη γεμίζει την ψυχή μου,
γιατί θαρρώ πως δεν μου κλέβουν...
απλώς το πορτοφόλι.
Όσοι έχουμε μικρά παιδιά, μα και μεγάλα,
να πάρετε τον κόπο και να δείτε...
πως ύπουλα, μέσα από επίσημα βιβλία...
τους κλέβουν ιστορία, ελπίδα και θρησκεία.
Μας εκπαιδεύουν, να μην πιστεύουμε πατρίδα.
Να βολευόμαστε με κάθε εξουσία.
Αντίσταση να μη σκεφτόμαστε γιατί,
του μαχητή το "νεύρο" επιθυμούν να ευνουχίσουν.

Φίλοι μου. Μήπως είναι η ΏΡΑ;
Να πούμε ΌΧΙ στα σκα...ρφισματα..........

Σκέπτομαι; Άρα ζώ.
Ελάτε να ζήσουμε.

Τετάρτη

Μίκης Θεοδωράκης: «Η χώρα τελεί υπό κατοχή»


Διαβάστε: Την επιστολή του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη

Ο Μίκης Θεοδωράκης επανέρχεται με μία επιστολή στην οποία δίνει έμφαση στο ότι «η χώρα τελεί υπό Κατοχή» αναφερόμενος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την τρόικα.

Διαβάστε την:

«Στην εορταστική συναυλία στον Λυκαβηττό δεν είπα μόνο τη λέξη “Κατοχή” αλλά και απηύθυνα προς κάθε κατεύθυνση την προειδοποίηση ότι με βάση την ιστορική πείρα “ο Έλληνας όταν στριμώχνεται, καθώς είναι πολυμήχανος, υποχωρεί, με τη σκέψη ότι τελικά κάτι θα γίνει για να αποφύγει το κόστος της αναμέτρησης. Υποχωρεί, υποχωρεί λοιπόν έως ότου τον αναγκάσουν να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Τότε μη έχοντας άλλη διαφυγή, θα γίνει είτε ήρωας είτε ραγιάς”.

Είναι λοιπόν φρόνιμο, για τους εκάστοτε δυνατούς, να μην ξεγελιώνται από την υπομονή, την παθητικότητα και την υποχωρητικότητα του ελληνικού λαού αγνοώντας είτε υποτιμώντας το γεγονός ότι ο ίδιος έχει θέσει λόγω της ιδιομορφίας του χαρακτήρα του την κόκκινη γραμμή, όπου η “σύνεση” μεταβάλλεται σε κείνο το γνωστό ΟΧΙ, χάρη στο οποίο άλλωστε η έννοια “ελληνικότητα” από αρχαιοτάτων χρόνων είναι συνυφασμένη με υπεράνθρωπες θυσίες με καταστροφικές για τον ίδιο συνέπειες, που όμως τελικά μας χαλυβδώνουν το ήθος και μας επιτρέπουν να βαδίζουμε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά... Κι αυτός είναι ο λόγος που αγάπησα με τόσο πάθος την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ πρέπει να ομολογήσω ότι η καθημερινότητά τους με απωθεί σε σημείο που να αποζητώ την απομόνωση. Γνωρίζω όμως και κάτι άλλο: ότι ο Έλληνας με τους καλούς γίνεται καλύτερος, ενώ με τους κακούς χειρότερος. Γι΄ αυτό και το σύνθημα “η Ελλάδα στους Έλληνες” τον ομόρφυνε και τον συστράτευσε, γιατί πίσω απ΄ αυτό έβλεπε ότι κάποιοι δυνατοί θέλουν να παλέψουν μαζί του για κείνο που αγαπά περισσότερο: την εθνική ανεξαρτησία!

Κοίταξε όμως πόσο παράξενος σκηνοθέτης είναι η ζωή, ώστε ύστερα από τριάντα χρόνια να βρεθεί ένας “κλώνος” εκείνου που ανέμισε το σύνθημα αυτό πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων, να πει το ακριβώς αντίθετο! Ότι δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι να παραχωρήσουμε ένα μέρος από την εθνική μας ανεξαρτησία... Υποχρεωμένοι από ποιους; Και τι είναι η εθνική ανεξαρτησία για να την παραχωρείς και μάλιστα εθελοντικά πιστεύοντας και διαλαλώντας ότι έτσι σώζεις τον λαό;

Όμως η εθνική ανεξαρτησία είναι η ψυχή, η πνοή, η ίδια η ζωή ενός ελεύθερου λαού. Χωρίς αυτήν ο λαός είναι ουσιαστικά νεκρός. Μιας και η ψυχή δεν είναι ένα φτηνό πανί που το κόβεις για να δώσεις ένα κομμάτι εδώ κι ένα κομμάτι εκεί. Είναι ένα ΟΛΟΝ, ομοούσιο και αδιαίρετο... Και μου προκαλεί αληθινό πόνο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί και αξιόλογοι, ξεκινώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου, λησμόνησαν τις θυσίες αυτού του λαού για την υπεράσπιση της εθνικής του ανεξαρτησίας.

Θα ΄θελα εδώ να υπενθυμίσω ότι ο Ιταλός πρεσβευτής στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ζήτησε από τον Ιωάννη Μεταξά την άδεια να χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί ορισμένα λιμάνια και αεροδρόμια. Και εκείνος είπε ΟΧΙ εκφράζοντας τη θέληση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Δεν δήλωσε “για να γλιτώσω τη χώρα από την καταστροφή ενός ενδεχομένου πολέμου “παραχώρησα ένα μέρος της εθνικής μας ακεραιότητας””.

Και ρωτώ: συγκριτικά ποια παραχώρηση είναι πιο σημαντική για την ανεξαρτησία ενός λαού; Ο έλεγχος 2-3 λιμανιών ή η καθολική υποταγή της οικονομίας; Με άλλα λόγια ποια θα ήταν βαρύτερη μορφή ξένης κατοχής; Η πρώτη ή η δεύτερη;

Και κάτι ακόμη: Πιστεύω και μπορώ να το αποδείξω, ότι δεν είναι η οικονομική μας κρίση που οδήγησε την Τρόικα στη χώρα μας αλλά ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνωμοσίας με όργανα τρεις Τράπεζες, μια Αμερικανική και δυο Ευρωπαϊκές. Το πώς και το γιατί, όπως φαίνεται, ο ελληνικός λαός θα το δει μόνο όταν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Και τότε θα πονέσει πολύ. Πάρα πολύ.

Όσο για τον ρόλο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης θέλω να εκφράσω μόνο μια ευχή: Ότι έχουν πέσει θύματα της πρωτοφανούς συκοφαντικής εκστρατείας που κάποιοι ενορχήστρωσαν κατά της χώρας και του λαού μας με καταστροφικές βλέψεις για το μέλλον μας, που άλλωστε δεν τις κρύβουν και που για ανεξήγητους λόγους δεν φαίνεται να τις έχουν αντιληφθεί ακόμα τόσοι και τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι, των οποίων την ευθύνη και τον πατριωτισμό κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Όμως και μόνο το γεγονός αυτό αποτελεί κατά την ταπεινή μου γνώμη μέγιστη τραγωδία, δεδομένου ότι γίνονται έτσι άθελά τους ο καλύτερος αγωγός- σε σχέση με την κομματική γεωγραφία της χώρας μας- για να επιβληθεί η πιο σατανική και καταστρεπτική επίθεση από όσες έχει δεχθεί ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα. Γιατί χτυπούν ταυτόχρονα το σώμα και την ψυχή μας αποβλέποντας στην ολοκληρωτική μας διάλυση».

Με θερμούς χαιρετισμούς, Μίκης Θεοδωράκης 9.8.2010

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Δευτέρα

Καινούριο αυτοκίνητο από 76 ευρώ το μήνα!

Η φθηνότερη δόση στα 30 best seller μοντέλα της αγοράς
Καινούριο αυτοκίνητο από 76 ευρώ το μήνα!
Διαβάστηκε από 27460 αναγνώστες
Αντιδρώντας στο αρνητικό κλίμα της εποχής, η αγορά αυτοκινήτου προσφέρει σήμερα τις πλέον συμφέρουσες χρηματοδοτήσεις για την απόκτηση καινούριου μοντέλου. Δείτε λοιπόν σήμερα πόσο θα σας κοστίσει η μηνιαία δόση για ένα εκ των 30 best-seller της αγοράς και υπολογίστε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα σας συμφέρει για να το αποκτήσετε.
Στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, το ύψος της μηνιαίας δόσης που καταβάλλει κάποιος για την αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη σημασία. Και αυτό γιατί κανείς δε θέλει να επιβαρύνει με ένα μεγάλο ποσόν το μηνιαίο του προϋπολογισμό, ο οποίος στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αντιλαμβανόμενες, λοιπόν, αυτή την απαίτηση οι αντιπροσωπείες, σχεδόν στο σύνολό τους, έχουν προχωρήσει στη δημιουργία χρηματοδοτήσεων και προσφορών που συμφέρουν για τα περισσότερα εκ των μοντέλων τους, μειώνοντας την τιμή της μηνιαίας δόσης. Εμείς, θέλοντας να δούμε το τι συμβαίνει στην αγορά, αναζητήσαμε τη χαμηλότερη δυνατή δόση μέσω της οποίας μπορείτε να αγοράσετε ένα εκ των 30 best-seller μοντέλων, με βάση πάντα τις χρηματοδοτήσεις των αντιπροσωπειών (και όχι μεμονωμένα των εμπόρων). Σήμερα μπορείτε να δείτε ανά αυτοκίνητο τη χαμηλότερη δόση, σημειώνοντας ότι 4 μοντέλα της 30άδας απουσιάζουν (3 της Opel και 1 της Citroen), αφού δεν υπάρχει κεντρική χρηματοδότηση αλλά μεμονωμένη ανά επίσημο έμπορο.
Τι ζητήσαμε για τη χαμηλότερη δόση
Αρχικά, όπως είναι φυσικό, σε κάθε μοντέλο που σας παρουσιάζουμε το ποσόν της χαμηλότερης δόσης αφορά στη βασική -και άρα φθηνότερη στην γκάμα- έκδοσή του, χωρίς να υπολογίζεται η χρέωση τυχόν μεταλλικού χρώματος. Στη συνέχεια ζητήσαμε από τις εταιρείες ως προκαταβολή σε κάθε περίπτωση χρηματοδότησης να ληφθεί η χαμηλότερη δυνατή (για παράδειγμα, όπου υπάρχει 0% προκαταβολή, έχει ληφθεί υπ´ όψιν η μηδενική προκαταβολή) και όχι μια υψηλή της τάξεως του 50-60%, που θα μειώσει τη δόση σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σημειώστε ότι στις τιμές των μοντέλων περιλαμβάνονται όλες οι εκπτώσεις που ισχύουν με κάθε χρηματοδότηση, ενώ φυσικά δεν υπολογίζουμε τα πάγια έξοδα που πρέπει να καταβάλετε πριν κάνετε την πρώτη βόλτα με το αυτοκίνητο. Επίσης, η σειρά των αυτοκινήτων είναι βάσει των πωλήσεών τους το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου.
Τα πάγια έξοδα που πρέπει να καταβάλετε για την απόκτηση του αυτοκινήτου
Από 100 έως 200 ευρώ έξοδα φακέλου (τα έξοδα που απαιτεί η τράπεζα για να εγκρίνει το δάνειο)
Από 28 έως 562 ευρώ έξοδα τελών κυκλοφορίας
75 ευρώ έξοδα πινακίδων
Από 30 έως και πάνω από 100 ευρώ έξοδα προετοιμασίας αυτοκινήτου (δεν απαιτούνται από όλες τις εμπορίες)

paizein.gr

paizein.gr
Παιδία Παίζειν

On Line Now !

Ενημέρωση των blogs....