Σάββατο

Η μάχη που δίνει η χώρα για την έξοδο από το οικονομικό τέλμα είναι επίμονη, συνεχής και ίσως απρόβλεπτη.

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Σάββατο 14 Μαΐου 2011Σύνδεσμος

Παπούλιας: Συνεχής μάχη ενάντια στο τέλμα

«Η μάχη που δίνει η χώρα για την έξοδο από το οικονομικό τέλμα είναι επίμονη, συνεχής και ίσως απρόβλεπτη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) με θέμα «Αγροτική επιχειρηματικότητα και Αγροτουρισμός» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η απομάκρυνση από την παράδοση και η βαθμιαία εγκατάλειψη της προσπάθειας παραγωγής ανήκει στα βασικά αίτια της σφροδρής κρίσης που περνάμε, είπε ο κ. Παπούλιας στην ομιλία του. Μίλησε για σοβαρά λάθη, κακοδιαχείριση πόρων.

Απευθυνόμενος στους νέους αγρότες είπε ότι είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Και πρόσθεσε: «Η ανάδειξη νέων, εναλλακτικών και βιολογικών καλλιεργειών, η συνεχής συνεργασία με τους κρατικούς φορείς και η συσπείρωση όλων των Αγροτικών Ενώσεων, η ενίσχυση της Περιφέρειας, η δημιουργία κινήτρων και η επαναφορά κυρίως του ανθρώπου στο κέντρο της προσπάθειας, μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους νέους αγρότες. Πάνω απ' όλα, όμως, προέχει η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής, που θα στοχεύει σε μια δυναμική αγροτική πολιτική και που θα αποτελέσει το ασφαλές μονοπάτι πάνω στο οποίο καλούμαστε πλέον να βαδίσουμε, ιδιαίτερα εν όψει των δύο δύσκολων επόμενων χρόνων».

paizein.gr

paizein.gr
Παιδία Παίζειν

On Line Now !

Ενημέρωση των blogs....