Τετάρτη

2ο FORUM Εργασίας στις 22 – 23 Οκτωβρίου 2011 (ώρες 10:00πμ – 18:00μμ) στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ


ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6-10-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της ανάληψης νέων καινοτόμων πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουν ως στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, με την σύζευξη των προσφερόμενων θέσεων εργασίας με όσους αναζητούν απασχόληση, προχωρά στη διοργάνωση του 2ου FORUM Εργασίας στις 22 – 23 Οκτωβρίου 2011 (ώρες 10:00πμ – 18:00μμ) στη Θεσσαλονίκη, στον εκθεσιακό χώρο του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της HELEXPO.

Το πρώτο φόρουμ, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο και είχε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς 25 μεγάλες επιχειρήσεις προσέφεραν θέσεις εργασίας, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 4.500 βιογραφικά σημειώματα από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Στο πλαίσιο του φόρουμ θα πραγματοποιηθούν:

1. Ευκαιρίες Καριέρας δηλαδή συνεντεύξεις ανέργων με υποψήφιους εργοδότες-επιχειρήσεις, που θα εξασφαλίσουν την άμεση επαφή μεταξύ των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού που αναζητά εργασία.

2. Εισηγήσεις και workshops από ακαδημαϊκούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εργασίας, καθώς και από διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το διαδίκτυο (internet, facebook, επαγγελματική δικτύωση) και τη θωράκιση των αναζητούντων εργασία με την απαραίτητη γνώση για τη διεκδίκηση απασχόλησης.

3. Σεμινάρια Συμβουλευτικής από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους του Οργανισμού, πάνω στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας που περιλαμβάνουν τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, τη συνέντευξη επιλογής και την διεύρυνση πηγών αναζήτησης εργασίας και ενεργοποίηση κοινωνικού δικτύου.

4. Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας και από στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων στον τομέα δραστηριότητάς τους.

5. Συζήτηση σε πάνελ αποτελούμενο από διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι ομιλητές θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσουν στα ερωτήματα που θα τους υποβληθούν.

6. Έκθεση-Διαγωνισμός Φωτογραφίας, με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη, όπου θα συμμετέχουν νέοι δημιουργοί επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, με θέμα: «Φωτογραφίζοντας την εργασία». Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν με ένα ασπρόμαυρο ή έγχρωμο έργο τους. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση των τριών από τις φωτογραφίες που θα εκτεθούν.

Ο ΟΑΕΔ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να λάβουν μέρος. Για περισσότερες πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο http://forum.oaed.gr & στην ηλεκτρονική διεύθυνση forum.ergasias@oaed.gr

paizein.gr

paizein.gr
Παιδία Παίζειν

On Line Now !

Ενημέρωση των blogs....