Δεν φταίει για όλα το άγχος! Αν κουράζεστε με το παραμικρό, ένα τσεκ-απ δεν βλάπτει. Ελέγξτε τα ακόλουθα ενδεχόμενα και αν τίποτα από τα παρακάτω δεν ισχύει, όντως φταίει το στρες σας. Χαλαρώστε και απολαύστε το ταξίδι της καθημερινότητας.
-Αναιμία: Η χαμηλή αιμοσφαιρίνη στο αίμα μειώνει τη μεταφορά οξυγόνου στα όργανα του σώματος με αποτέλεσμα το αίσθημα κόπωσης. Ένας απλός αιματολογικός έλεγχος θα σας δώσει τη λύση.
-Κατάθλιψη: Κόπωση που συνοδεύεται από στεναχώρια, απώλεια ευχαρίστησης, ανορεξία, δυσκολίες συγκέντρωσης και διαταραχές ύπνου, μπορεί να οφείλεται σε κατάθλιψη.
-Διαβήτης: Εκτός από πολυδυψία και συχνοουρία, μπορεί να προκαλεί σημαντικό αίσθημα κόπωσης. Καλύτερα συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας.
-Σύνδρομο άπνοιας του ύπνου: Ταλαιπωρεί περίπου 1 στους 5 άντρες και 1 στις 10 γυναίκες. Χαρακτηρίζεται από έντονο ροχαλητό και επαναλαμβανόμενα επεισόδια διακοπής της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όσοι έχουν άπνοια, κοιμούνται διακεκομμένα και αισθάνονται έντονη κούραση κατά τη διάρκεια της μέρας. Για διάγνωση και αντιμετώπιση θα πρέπει να γίνει έλεγχος της κατάστασης από τους πνευμονολόγους.
-Σύνδρομο χρόνιας κούρασης: Εκδηλώνεται κυρίως με εξάντληση, μυϊκούς πόνους και πονοκεφάλους που διαρκούν αρκετούς μήνες, μετά υποχωρούν και ύστερα παροδικά επανέρχονται. Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι καθοριστικός.
-Επίδραση ορισμένων φαρμάκων: Αντισταμινικά, αγχολυτικά, σκευάσματα για την καρδιά και την πίεση προκαλούν αίσθημα κούρασης.
Από "Καθημερινή"
ΒΡΉΚΑ ΚΆΤΙ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ....
-
*«Διάβασα κάποτε ἕνα κείμενο τῆς Ἑβραϊκῆς Θεολογικῆς Σχολῆς, πού ἔλεγε: “Ἡ
ἀνθρώπινη ζωή εἶναι σάν ἕνα γράμμα τῆς ἀλφαβήτου. Μόνο του, δέν ἔχει κανένα
...