Τρίτη

Τέλος στον ιδρώτα!

Αν ψάχνετε τρόπους να διαγράψετε οριστικά από το λεξιλόγιο σας τη λέξη ιδρώτας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε πιστά τις ακόλουθες συμβουλές.

01) Αναζωογόνηση!

Ξεκινήστε και τελειώστε τη μέρα σας με ένα χλιαρό μπάνιο και μην αμελήσετε να χρησιμοποιήσετε αποσμητικό αμέσως μετά. Το πρωί μπορείτε να απλώσετε και μια αποσμητική ή αντιιδρωτική κρέμα στα πέλματα, ειδικά αν πρόκειται να φορέσετε κλειστά υποδήματα για να καταπολεμήσετε την κακοσμία. Στο τέλος της μέρας αφήστε τα παπούτσια να αεριστούν και μην τα φορέσετε ξανά την επόμενη μέρα.

02) Τροφή!

Αποφύγετε την κατανάλωση καυτερών φαγητών ειδικά τις πολύ ζεστές μέρες όπως ινδικά ή μεξικάνικα πιάτα με μπούκοβο και μειώστε τα καφεϊνούχα ροφήματα που εντείνουν την εφίδρωση.

03) Γυμναστική!

Μη γυμνάζεστε τις μέρες που κάνει έντονη ζέστη γιατί η αυξημένη εφίδρωση προκαλεί αφυδάτωση, ενώ αυξάνεται και η καρδιακή επιβάρυνση που υφίσταται ο οργανισμός.

04) Υπνοδωμάτιο!

Διατηρείστε δροσερή τη θερμοκρασία του υπνοδωματίου ώστε να περιορίσετε τη νυχτερινή εφίδρωση και ειδοποιήστε τον γιατρό σας αν ξαφνικά αρχίσετε να ιδρώνετε περισσότερο από ότι παλαιότερα. Το ίδιο πρέπει να κάνετε μάλιστα επειγόντως αν η εφίδρωση συνοδεύεται από πονοκέφαλο ή πόνους στο στήθος ή το στομάχι ή αν παρατηρήσετε αλλαγή στην οσμή του ιδρώτα. Για παράδειγμα η οσμή ψαριού μπορεί να οφείλεται σε αδυναμία του οργανισμού να μεταβολίσει προϊόντα πέψης ζωικών τροφών, ενώ η οσμή αμμωνίας σχετίζεται με νεφρικές ή ηπατικές διαταραχές.

05) Ρούχα!

Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα που κολλούν στο σώμα και προτιμήστε ριχτά ρούχα από βαμβάκι ή λινό, τα οποία αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνεύσει ελεύθερα.




paizein.gr

paizein.gr
Παιδία Παίζειν

On Line Now !

Ενημέρωση των blogs....