Τρίτη

Κουράστηκες να κουράζεσαι;

Σε πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι περίπου 4 στους 10 ενήλικους θεωρούν πως η έλλειψη ευεξίας και το αίσθημα κούρασης ναρκώνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Όπως εξηγεί ο Ανδρέας Θωμόπουλος, ενδοκρινολόγος διαβητολόγος- κλινικός διαιτολόγος, αν αποκλειστεί ο οργανικός παράγοντας, αίσθημα ατονίας προκαλούν:
- Η στέρηση ύπνου: Μπορεί να οφείλεται στις αϋπνίες ή στο πιεσμένο πρόγραμμα εργασίας που σας αναγκάζει να κοιμάστε αργά και να ξυπνάτε νωρίς. Πάντως, οι πνευματικές και οι σωματικές ικανότητες μειώνονται δραστικά με λιγότερες από 8 ώρες ύπνου.
-Τα αρνητικά συναισθήματα: Το άγχος ή το παρατεταμένο στρες εξαντλούν τον οργανισμό, με συνέπεια ακόμα κι αν δεν...σκάβετε, να αισθάνεστε έτσι και χειρότερα.
- Η κακή διατροφή: Στερεί από τον οργανισμό πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες, υδατάνθρακες. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες Α, C, D, μαγνήσιο και μαγγάνιο. -Τα ταλαιπωρημένα μάτια: Είτε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το ξενύχτι ή την τηλεόραση κάνουν όλο το σώμα να αισθάνεται εξαντλημένο. η καλύτερη λύση είναι τα συχνά διαλείμματα.
-Οι συχνές νυχτερινές έξοδοι: Οδηγούν σε έλλειψη ύπνου και σε συνδυασμό με το πλούσιο φαγητό, το αλκοόλ και πιθανότατα το ανεξέλεγκτο κάπνισμα, αδειάζουν τις μπαταρίες σας.

Από "Καθημερινή"

paizein.gr

paizein.gr
Παιδία Παίζειν

On Line Now !

Ενημέρωση των blogs....