Τρίτη

Τένις: Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!

Ο Σόλωνας Πέππας, γνωστός για τις διακρίσεις του στο τένις συμβουλεύει τους μικρούς του φίλους:
Για τους λιλιπούτειους πρωταθλητές στο τένις που ψάχνουν το "κάτι παραπάνω" ιδού το πως ετοιμαζόμαστε για ένα τουρνούα εξωτερικού:
1. Πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία, κάνουμε τεστ φυσικής κατάστασης. Δυο βδομάδες πριν από το ταξίδι, επαναλαμβάνουμε το τεστ.
2. Σε καθημερινή βάση δίνουμε βάρος στην τεχνική και σε διορθώσεις. Στην προπόνηση, από την πρώτη ως την τελευταία μπάλα, έχουμε στόχους (π.χ: footwork, αναπνοή) και διορθώνουμε λάθη.
3. Τις τελευταίες δυο βδομάδες, χωρίς να μειώσουμε τις ώρες προπόνησης, μειώνουμε τον όγκο, την επιβάρυνση και δίνουμε βάρος στο παιχνίδι: συνθήκες αγώνα, νοερή προπόνηση, "χτίσιμο αυτοπεποίθησης" στον αγώνα.
4. Τις 6 πρώτες βδομάδες κάνουμε διπλές προπονήσεις, 5 ημέρες τη βδομάδα και 1 προπόνηση την έκτη μέρα. Μια φορά τη βδομάδα κάνουμε φιλικό αγώνα.
5. Καθώς είμαστε πλέον επαρκώς προετοιμασμένοι, προσπαθούμε να δώσουμε το 100% της απόδοσής μας μέσα στον αγώνα, χωρίς αρνητική σκέψη. Ρουτίνα, λοιπόν, μέσα και έξω από το γήπεδο. Ρουτίνα προπόνησης: στάνταρ ώρες. Ρουτίνα εκτός γηπέδου: στον ύπνο 8 με 10 ώρες και στο φαγητό.
6. Αλλαγή χώρου, αντιπάλων, ποικιλία προπονήσεων, άλλες δραστηριότητες. Είναι καλό να δουλεύουν μαζί κάποιοι καλοί παίκτες και οι γονείς να μην το βλέπουν ανταγωνιστικά.
7. Εξοπλισμός για το τουρνουά: αρκετές ρακέτες, αρκετά ρούχα, χορδές, παπούτσια κατάλληλα και φορεμένα.
8. Το ταξίδι: για προορισμό μέσα στην Ευρώη, πρέπει να είμαστε εκεί τουλάχιστον 2 μέρες πριν το τουρνουά. Για προορισμό σε άλλη ήπειρο, τουλάχιστον 6 μέρες.
9. Η πρώτη προπόνηση σε νέες συνθήκες είναι χαλαρή και προηγείται καλή προθέρμανση.
10. Ανάλογα με την κλήρωση, διαλέγουμε partner για προπόνηση, 1-2 μέρες πριν, που να έχει τα στοιχεία του παίχτη που θα αντιμετωπίσουμε.

Από το TENNIS SOCIETY

paizein.gr

paizein.gr
Παιδία Παίζειν

On Line Now !

Ενημέρωση των blogs....