Σάββατο

Η ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΣΗ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βομβίδια Του Δημήτρη Μακρή Εκτυπώσιμη σελίδα

Ακόμη και αυτοί που δεν πήραν ούτε μυρωδιά της αφιχθείσης οικονομικής κρίσης ή της επερχόμενης πρέπει να έχουν προσέξει μία σημαντική διαφορά.
Τον πολλαπλασιασμό της επαιτείας στη Θεσσαλονίκη.

Στα φανάρια δεν βλέπεις πλέον μόνο τα μικρά παιδιά με τα χαρτομάντιλα ή τα καθαριστικά παρμπρίζ που έχουν ως σπόνσορα κάποιον ενήλικα εκμεταλλευτή. Τώρα πια τα κατέλαβαν αρτιμελέστατοι και ικανότατοι προς εργασία ενήλικες. Αλλά πού θα τη βρουν την εργασία; Δεν ξέρουν την ακριβή διεύθυνσή της.

Παρατήρησα επίσης ότι σε κάθε φανάρι τα πρόσωπα των επαιτών αλλάζουν συχνότατα. Ε, όχι… Ελαστικοποίηση και στη ζητιανιά;

Θέλω να πιστεύω επίσης ότι η χαλάρωση της δημοτικής αστυνομίας στο κόψιμο κλήσεων είναι αποτέλεσμα της ευαισθησίας της ηγεσίας της μπροστά στην οικονομική κρίση. Αν είναι έτσι, μπράβο τους.

Μεταξύ μας όμως κάποιο ρόλο θα έπαιξε και η γενικευμένη κατακραυγή από τους πολίτες, ίσως και το γεγονός ότι μάλλον πλησιάζουν εκλογές.

Για τις εκλογές δεν πρέπει να ανησυχούν. Ο νομάρχης μάς είπε ότι την ψαλίδα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μπορεί να την ανατρέψει ταχύτατα. Με την ίδια ταχύτητα, φαντάζομαι, που γέμισε την Κορώνεια με νερό.

Ο ίδιος ο Παναής δεν έχει λόγους να ανησυχεί. Το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει στο τέλος να υποδείξει κάποιον υποψήφιο που δεν θα τον ψηφίσουν ούτε οι δικοί του υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι.

Οι άλλες παρατάξεις το χαβά τους. Είτε θα καταγράψουν και πάλι τις δυνάμεις τους είτε θα επιβεβαιώσουν την επικυριαρχία της δικής τους ιδεολογικής τάσης απέναντι στις άλλες. Τι νύστα κι αυτή.

Για να κλείσω, όπως περίπου άρχισα, τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης ήταν τα προγράμματα ψυχικής στήριξης ανηλίκων (π.χ. “Ψυχαργώ”). Σε τέτοιες περιόδους, βλέπετε, κάνει θραύση ο σύγχρονος Καιάδας.

Όχι σε όλο τον κόσμο αλλά στις μπανανίες σίγουρα.

paizein.gr

paizein.gr
Παιδία Παίζειν

On Line Now !

Ενημέρωση των blogs....